Van traditionele tot moderne tatoeages: De verschillende stijlen uitgelegd

Estimated read time 2 min read

Tatoeages zijn door de jaren heen enorm geëvolueerd. Wat ooit werd beschouwd als iets voor buitenstaanders en criminelen, is nu een populaire en geaccepteerde vorm van zelfexpressie en kunst geworden. Er zijn verschillende stijlen van tatoeages die mensen kunnen kiezen om hun persoonlijkheid, cultuur of esthetiek uit te drukken. In dit blogartikel zullen we enkele van de bekendste tattoo stijlen bespreken en hun kenmerken uitleggen.

Traditionele tatoeages: Traditionele tatoeages worden vaak geassocieerd met zeelui, militairen en bikers. Het zijn tatoeages die zijn gebaseerd op de Amerikaanse maritieme stijl, die dateert uit de jaren 30 en 40. De ontwerpen zijn vaak zeer kleurrijk en bevatten afbeeldingen van schepen, ankers, vogels, harten en pin-up meisjes. Deze tatoeages worden vaak uitgevoerd met dikke lijnen en felle kleuren.

Japanse tatoeages: Japanse tatoeages, ook wel bekend als Irezumi, zijn gebaseerd op traditionele Japanse kunst en cultuur. Deze tatoeages zijn zeer gedetailleerd en vaak groot van formaat. De ontwerpen bevatten vaak afbeeldingen van draken, tijgers, koi-vissen en andere mythische dieren. Japanse tatoeages zijn zeer gevarieerd in kleur en stijl, maar de kenmerkende eigenschap is de manier waarop ze de menselijke vorm volgen en accentueren.

Realistische tatoeages: Realistische tatoeages zijn ontworpen om er zo levensecht mogelijk uit te zien. Deze tatoeages kunnen portretten van beroemdheden, dieren, bloemen en andere objecten bevatten. 

theartoftattoo